O iarna de Legenda la Castelul Bran!

Va invitam sa sărbătorim o iarnă specială într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România, Conacul Ambient, care se caracterizează prin autenticitatea, tradiționalism și mister. Situat în Cristian, târam de legenda, casa noastră pare desprinsa dintr-un basm și este locul perfect pentru a trăi o bucățica de istorie a României.

La doar 10 minute de minunatul oraș Brașov, Conacul Ambient oferă oaspeților șansa de a cunoaște una dintre cele mai pline de viață legende existente astăzi, legenda Contelui Dracula și faimosul său Castel Bran.

Castelul este un conac medieval bine conservat, care este la 25 de kilometri nord-est de Brașov, in Bran. Înconjurat de o aură de mister și legendă în jurul mitului Dracula a lui Bram Stoker, acest conac impresionant este un loc obligatoriu pentru cei care urmează Ruta lui Dracula in Transilvania. Construit pe o stanca de 200 de metri înălțime, Castelul lui Dracula impresionează cu turnurile si turnulețele sale. A fost construit pe locul unde se găsea o cetate din timpul Cavalerilor Teutoni in anul 1212 și a fost documentat pentru prima oara într-un raport emis de Ludovic I al Ungariei în 1377, în care permitea sașilor din Kronstadt (Brașov) privilegiul de a construi Cetatea. Castelul dispune de 60 de camere, la care se ajunge pe scări înguste, iar multe dintre aceste camere sunt conectate prin pasaje subterane în care există colecții de mobilier, arme și armuri din secolele XIV-XIX.

Din anul 1920 pana in anul 1957, castelul Bran a fost o reședința regala, deoarece oamenii din Brașov l-au dăruit Reginei Maria a României, dar acum este deschis pentru milioane de turiști din întreaga lume, care pot admira măreția sa, mobilierul si arta si odată cu acestea sa trăiască o parte din istoria noastră.

Figura istorică Vlad Dracul, „Vlad Țepeș” nu a locuit niciodată in castel, dar succesul romanului lui Bram Stoker a servit pentru a fi celebru. Scriitorul irlandez s-a bazat pe cercetare și imaginația sa pentru a crea locul în care a trăit personajul contelui Dracula, care se aseamănă îndeaproape cu acest conac.

Vlad al III-lea, născut ca Vlad Draculea în noiembrie 1431 la Sighișoara, a trăit până in decembrie 1476 și a fost cunoscut sub numele de Vlad Țepeș. A fost prințul Valahiei, astăzi sudul România, între 1456 și 1462. A fost un mare luptător împotriva expansionismului otoman care amenința țara sa și restul Europei și a fost de asemenea cunoscut pentru felul lui de a pedepsi dușmanii și trădătorii. Vlad a fost ortodox și ulterior s-a convertit la catolicism.

In prezent, Vlad Țepeș este considerat un erou național în România. Tepes, vine de la pasiunea lui pentru a trage oamenii prin țeapă ca si metoda de executare. Înainte de anul 1550 era cunoscut precum Kazıklı Bey (Domnul Teapa) de turcii otomani care gaseau ´´padurile sale´´ de oameni trasi in teapa.

Deși este foarte aproape, echipa Conacului Ambient nu va invita pentru o execuție sau pentru trasul in teapa, ci pentru a contempla alături de noi trecerea timpului asupra unui mit care impresionează de fiecare dată și pentru a va bucura de casa noastră confortabilă, care va fi căminul dumneavoastră pentru o excursie legendara.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

error: Content is copyrighted !!