Cristian, Braşov, România

Localitatea Cristian reprezintă un nod geografic între localitati turistice precum BraşovRaşnovBranZarneşti.
O mini vacanta poate cuprinde excursii organizate plecând din Cristian.
Vom face un tur virtual pentru o scurtă prezentare şi vom incepe cu punctual 0

Cristian
În centrul comunei Cristian se află biserica fortificată săsească. Corpul basilical iniţial a fost ridicat in stil romanic având insă elemente sculpturale de factură gotică(din care se mai păstrează o rozasă integrală şi trei chei de boltă decorate cu bustul lui Isus.
Toate aceste elemente imping datarea bisericii vechi catre prima jumătate a secolului al XIV-lea.

Râşnov
Un oraș medieval cu o atmosferă minunată este Râșnov. Faimos mai ales pentru cetatea ce se înalță semeață pe dealul de lângă oraș, Râșnov are și alte obiective turistice interesante pentru întreaga familie. Bineînțeles, primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi aici este să explorezi străzile întortocheate ale Cetății Râșnov. Fortificația a fost construită în secolul XIV, peste o cetate dacică, dar, patru secole mai târziu, locuitorii s-au retras din cetate, dezvoltând orașul Râșnov la poalele fortificației. Astăzi, Cetatea Rasnov este una dintre cele mai mari și ai bine păstrate fortificații din România, cu o serie de turnuri, două capele și alte locuri interesante. Dacă îți mai rămâne timp, la câteva minute de cetate se află singurul parc tematic cu dinozauri din România, Dino Parc Rasnov.

Braşov
Este unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite orașe din România, unde poți petrece cel puțin un weekend bucurându-te de atmosfera sa medievală. În Brașov trebuie să vizitezi Piața Sfatului și Biserica Neagră, simbolul orașului. Nu rata o „plimbare” pe Strada Sforii, a 3 a cea mai îngustă stradă din Europa, sau o vizită la Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, Poarta Șchei sau la Bastionul Țesătorilor.

Bran
Unul dintre cele mai faimoase castele din România, Bran este o destinație de neratat în județul Brașov. Castelul Bran a fost ridicat în 1382, având rol de vamă la granița estică a Transilvaniei. Numele lui Vlad Țepeș este legat de acest castel, după ce domnitorul a atacat Brașovul în 1459 și a ucis sute de sași. Ca răzbunare, comunitatea săsească l-a descris în cronicile vremii drept un domnitor tiran, care apoi avea să inspire legenda celui mai faimos vampir, Dracula. Astăzi, Castelul Bran, găzduiește o serie de obiecte din colecția personală a familiei Habsburg, proprietara castelului, inclusiv coroana, sceptrul și un pumnal din argint care i-au aparținut Regelui Ferdinand.

Zarnesti
Departe de ceea ce înseamnă „civilizația”, în inima unei sălbăticii autentice, există un loc unde exemplare frumoase de urși trăiesc liniștiți în Rezervația de Urși de la Zărnești.
Rezervația LiBEARty este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România. Ea se întinde pe o suprafață de 70 de hectare de pădure luxuriantă, pârâie și iazuri localizate pe teritoriul orașului Zărnești. În prezent numărul urșilor este de 79.
Cei mai mulți urși au fost salvați de la o viață crudă și abuzivă de captivitate. Fiecare urs din rezervație are o poveste impresionantă.
Orice vizită, aici, la sanctuarul de urși de la Zărnești, poate fi o adevarată aventură.
Pentru a vedea rezervația și altfel, puteți face o plimbare cu Trenulețul Libertății, care face mai multe opriri pe traseu, unde puteți vedea urșii de la câțiva metrii și puteți face poze.

Vă asteptăm in Cristian; Planul este urmatorul: Veniţi, vă cazaţi la Resort Ambient si vă pregatiţi de aventură iar noi pregătim excursia.

error: Content is copyrighted !!