Oktoberfest & Zilele Cristianului

Brașovul nu ar mai fi Brașov fară Oktoberfest – O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, berea nefiltrată, un cort imens decorat alb-albastru, jocuri cu premii, sponsori cu renume, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov. Leul bavarez încoronat la Brașov a devenit stema Oktoberfest-ului autohton care in 2017 va implini 9 ani.

In cele 11 zile, Brașovul se transformă într-o mică Bavaria în care vezi pe stradă, la orice oră, personajele bavareze. Este un eveniment care, deși a pornit de la a aduce un plus pentru comunitatea săsească din Brașov, a ajuns sa fie un plus de valoare pentru orașul Brașov și să promoveze tradițiile sașilor din Transilvania și în București și Timișoara

Decorul bavarez și portul tradițional au devenit un simbol asimilat de cultură locală – dacă la început oamenii admirau steagul bavarez și portul frumos de pe dealurile Alpine, în anii trecuți organizatorii au observat prezența din ce în ce mai mare a fetelor îmbrăcate în Dirndl și a băieților în celebrii lederhosen și cămășilor în pătrățele.

Cine ne cântă și ne încântă în acest an la cel mai așteptat festival de peste toamnă? Nume vechi, dar celebre, nume noi cu multe surprize și, cu alte cuvinte, toate numele pe care ni le-am dorit pe scena Oktoberfest! Va fi un spectacol marca Oktoberfest, exact așa cum își doresc melomanii, dar și amatorii de distracție și muzică bună. Berea Ciucaş va fi şi mai gustoasă pe muzica celor prezenţi! Să fie petrecere bavareză 11 zile la Braşov din 07-17 Septembrie în zona fostului stadion municipal.

Pentru prima data la Oktoberfest 2017 Brasov – Fanfara Musik Ministerium
Fanfara “Musik Ministerium” (Ministerul de muzică) vă invită la Oktoberfest 2017 cu muzică de fanfară excelentă din întreaga lume, așa cum se cântă în Alpi.

Rockey 5 din nou pe scena Oktoberfest
Rocky 5, în acest an la a patra participare la Oktoberfest România! Membrii trupei au fost prezenți în 2013 la Brașov și București, în 2014 i-am ascultat la București și Timișoara, iar în 2015 la Brașov și Timișoara.

Klaudia & Die Burzenland Party Band, prima trupa brasoveana cu repertoriu pentru Oktoberfest
Klaudia și colegii ei aduc pe scenă, în fața fanilor Oktoberfest, experiența acumulată în anii petrecuți pe scena germană. Muzică tradițională, dar și hituri mai vechi.

Baletul Oficial ne incanta la Oktoberfest
Baletul Operei din Brașov va fi din nou prezent pe scena Oktoberfest, pentru a aduce în fața pubicului numeros un adevărat spectacol.

Fanfara Burzenland
Nelipsiţi an de an din parada Oktoberfest şi de pe scenă. Concertele lor animă publicul şi parcă şi berea are alt gust pe mzuzică de fanfară

O altă atracţie a Oktoberfest-ului este parada cu căruţe trase de cai, care se va desfăşura pe alt traseu, plecarea fiind în acest an din Piaţa Sfatului.
Dacă aveaţi planuri la început de toamnă, schimbaţi-le, pentru că aici distracţia va fi garantată!

Deci incepand cu data de 7 septembrie, terminand pe data de 17, vom celebra inceputul toamnei.

Echipa Ambient va asteapta la Brasov!

error: Content is copyrighted !!