Valentine´s Day, Dragoste, Tradiție si Istorie

Conacul Ambient, fidel tradițiilor naționale și internaționale, vă invită să sărbătoriți Ziua Îndrăgostiților într-o atmosferă unică, în care veți avea posibilitatea de a observa întâlnirea trecutului cu prezentul care mâine va fi numita Dragoste, o întâlnire pe care o puteți trai cu persoana iubita cu care sa va lăsați purtați într-o lume de vis.

Originile Zilei Îndrăgostiților nu sunt clare, dar multe surse cred că aceasta provine din povestea Sf. Valentin, un preot roman martirizat în jur de 14 februarie, în anul 270 CE. Cum a devenit sfântul, patron al iubitorilor, rămâne un mister, dar o teorie este că biserica folosește ziua martiriului Sf Valentin pentru a creștina vechiul roman Lupercalia, un festival păgân sărbătorit prin mijlocul lunii februarie.

Ceremonia antica includea punerea numelor de fete într-o cutie, lăsându-i pe băieții să le scoată. Cuplurile s-ar fi format pe atunci până în anul următor. Biserica Creștina a înlocuit numele sfinților cu numele fetelor, sperând că participantul va adopta modelul de viață al sfântului al cărui nume l-a desenat. Cu toate acestea, numai numele fetelor au ajuns în cutie pana la sfârșitul secolului al 16-lea.

În cele din urmă obiceiul de a trimite scrisori anonime sau mesaje către cel admirat a devenit modul acceptat de a sărbători Ziua Îndrăgostiților. A existat o creștere a interesului față de Ziua Îndrăgostiților, mai întâi în Statele Unite și în Canada apoi, la mijlocul secolului al 19-lea. Primele versiuni de carduri de Valentine de satin și dantelă, ornamentate cu flori, panglici și imagini de Cupidon sau păsări au apărut în Anglia in anii 1880.

Inimile, culorile roșu și roz, trandafiri, imagini si statui ale lui Cupidon și arcurile Cupids „și săgețile simbolizează sentimentul de romantism si dragoste de Ziua Îndrăgostiților. De obicei, Cupidon este portretizat ca o figură mică cu aripi, cu un arc și săgeți. În mitologie, el folosește săgeata lui pentru a lovi inimile oamenilor. Persoanele care sunt îndrăgostite sunt, uneori „lovite de săgeata lui Cupidon„.

Haideți să sărbătorim împreună aceasta zi de dragoste, apreciere și prietenie!

 

 

error: Content is copyrighted !!