Împreună pentru un Paşte Fericit!

Învierea Domnului este pentru creștini cea mai importantă sărbătoare, in care se celebrează tradițiile, bucuria, reunirea cu familia și cu cei dragi.

Conacul Ambient este un loc de vis, in care nu numai ca va veți putea bucura de o ședere de lux in niște camere neasemuit de frumoase, ci este si locul in care se păstrează cu sfințenie toate tradițiile si obiceiurile de Paste, in care veți putea petrece câteva zile de neuitat si va puteți lasa răsfățați de preparatele tradiționale meșteșugite cu drag de bucătarii noștri.

Sărbătoarea începe de fapt cu duminica Floriilor, când se sărbătorește intrarea lui Isus Hristos in Ierusalim. Săptămâna mare are scopul de a împărtăși chinurile lui Iisus. In aceasta săptămâna se termina postul care durează 40 de zile si totul revine la viata. In ziua de joi a săptămânii mari clopotele încetează sa mai bata, vor mai bate doar Sâmbătă Mare.

Unul dintre cele mai importante momente ale zilei este sfințirea apei la biserica. Se spunea ca prima persoana care urmează sa fie botezata cu aceasta apa „noua” va avea noroc toata viata.
Apa are un rol important si in duminica Paștelui. Creștinii mergeau la biserica si duceau mâncarea si vinul pregătite pentru a fi sfințite. Postul se termina prin consumarea acestor bucate.

Înainte de anul 325 i.H. Pastele se sărbătorea in diferitele zile ale săptămânii, chiar si vinerea, sâmbătă si duminica. Chiar in acel an, s-a convocat consiliul de la Nicaea de către împăratul Constantin unde s-a dat legea pascala care stabilea ca aceasta sărbătoare va avea loc in prima duminica după luna plina după echinoxul de primăvara sau in prima zi de primăvara.

Răsfățul gastronomic este pentru romani o tradiție, care s-a respectat de asemenea cu sfințenie. In toate colturile tarii, Pastele este un prilej de a pregăti cele mai delicioase preparate pentru familie si cei dragi. Gospodinele de pretutindeni vopsesc oua, pe care le ciocnesc cu drag atât cei mici cat si cei mari, frământa Pasca si pregătesc mielul sub forma de Drob.

Iepurașii fac parte din povestea de Paste deoarece sunt simbolul lui Eostre, dar şi pentru că iepurii sunt puternic legați de lună în tradiția păgână. Iepurele era printre altele şi un simbol al lunii, iar ciclurile lunii determină în ce zi sărbătorim Paştele în fiecare an.

Înainte, in Germania, iepurașii de Paște erau întotdeauna albi şi daca un copil era foarte cuminte, iepurașul ii va aduce un coș plin cu ouă colorate. In secolul 19, in Germania s-au născut primii iepurași de Paste dulci, făcuți din aluat de foi şi zahăr.

Astăzi, Iepurașul de Paste exista aproape in toata lumea si acesta s-a transformat intr-un mare motiv de bucurie, in special pentru cei mici.

error: Content is copyrighted !!